ihana art nouveau

Olen lähiviikkoina kierrellyt taas alkusyksyiseen tapaan sisustuskauppoja, lähinnä netissä mutta myös joissakin kivijalkaliikkeissä. Lisäksi olen ahminut sisustuslehtiä, minkä voin helposti myöntää olevan yksi suurimmista paheistani. Näistä varsinkin LivingETC ja Elle Decoration (Ruotsi ja Englanti) kuuluvat suosikkeihini, ja on muuten vaikea sanoa, milloin olisin viimeksi jättänyt ostamatta numeroakaan. Siitä on vuosia.

Tiedän, että oma silmäni on hyvin herkistynyt kaikelle art nouveau ja art deco-henkiselle sisustukselle, ja löydänkin näitä vaikutteita ihan vaikka mistä, mutta nyt on kyllä pakko todeta, että nuo ihanat tyylisuunnat ovat kyllä selkeästi näkyvillä jopa ihan suurten ketjuliikkeiden tarjonnassa, suosikkilehdistäni puhumattakaan. Ja minusta se on ihanaa! Palasin mielessäni taannoiseen Pariisin-reissuun ja mielettömän lumoavan Musee dÓrsay:n art nouveau-aiheiseen näyttelyyn, jossa nimenomaan esiteltiin sen ajan sisustusta ja uskomattomia, mielikuvituksellisia huonekaluja!

FullSizeRender

Esimerkiksi tämä sohva! Saisi kyllä milloin vain paikan minun olohuoneestani! Ja mikä kätevä säilytystilakin siinä on integroituna!

IMG_5682

Näin upean ikkunan ottaisin kyllä osaksi sisustustani!

FullSizeRender-1

Nämä laatat voisivat helposti olla tämän syksyn uutuusmallistosta!

IMG_5670 2

Tämä kirjoituspöytä on vähän liian pramea jopa minun makuuni.

IMG_5686

..mutta tämän kauniin sermin ottaisin milloin vain! Ei se tosin hirveästi näköestettä tarjoa.

Tosiasiassa meillä kotona ei kyllä juuri art nouveau näy. Tämä seuraavan kuvan lamppu (edellisen asukkaan jättämä!) lienee ainoa tyylisuuntaa edustava esine, ja sekin on nyt nostettu syrjään koska ei sopinut juuri siihen huoneeseen jossa se alunperin oli. Kyllä sille vielä paikka löytyy kunhan täällä jonakin päivänä on valmista.

Hof+P4%3QomoZRFm5Iefgw

Se siitä siis. Ehkä lähden takaisin kauppoihin katselukierrokselle ja ehkäpä jopa ostan jotain. Sitä ennen muutama ihastuttava kuva tämän päivän sisustuksista, jotka ihanasti ovat ammentaneet inspiraatiota näistä menneistä koristeellisista tyylisuunnista. Nämä kuvat olen löytänyt netistä erästä koulutehtävää tehdessäni, mutta sopivat tähän aiheeseen mielestäni loistavasti.

Screen Shot 2018-04-11 at 12.04.31

Ihanaa loppukesää+alkusyksyä!

Sonja

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s