Espoon mainiot kierrätyskeskukset!

Tein tällä viikolla visiitin molempiin Espoon kierrätyskeskuksiin; Suomenojan pienempään myymälään (joka sekin on aika iso) sekä Suomen suurimmaksi kierrätystavarataloksi itseään tituleeraavaan Nihtisillan myymälään. Olen toki aikaisemminkin vieraillut molemmissa, mutta viimeaikoina vierailut ovat jääneet vähiin kun hankintareissut ovat 95-prosenttisesti suuntautuneet rautakauppoihin. Nyt kun pahimmat ja sotkuisimmat remontit taukoavat kodissamme hetkeksi, on juuri sopiva aika etsiä nurkkien täytteeksi kaikenlaista kivaa pientä, mitä juuri kierrätyskeskukset voivat tarjota!

Ensinnäkin on pakko sanoa, että ajat ovat muuten kierrätyskeskustenkin kohdalla todella muuttuneet! Lukioikäisinä (eli suurinpiirtein 25 vuotta sitten) olimme kavereineni vakioasiakkaita paikallisessa pikkukaupungin kierrätyskeskuksessa. Ja se olikin tosiaan varsin eksoottinen paikka! Olin jo melkein unohtanut sen vanhan keltaisen puurakennuksen, jonka pienistä sokkeloisista huoneista löytyi laatikkokaupalla isoäidin aikaisia järkyttäväkuntoisia riepuja, ja jonka ummehtunut haju tarttui vaatteisiin ja jäi nenään pyörimään loppupäiväksi. Koko rakennus paloi myöhemmin poroksi epämääräisissä olosuhteissa.

Toista on tänään, ainakin Espoossa! Kierrätyskeskuksen nettisivuilta löytyy kattava esittely toiminnan koko laajuudesta ja tietenkin aukioloajat, kartta, maksuvälineet ja kasa laadukkaita kuvia. Itse myymälät ovat raikkaita, väljiä ja äärimmäisen hyvin järjesteltyjä. Opasteet ovat hyvin suunniteltuja ja esillepano kekseliästä. Tuotteita tuntuu olevan silmän kantamattomiin, ainakin astia- ja pientavaraosastoilla, joilla itsekin pääsääntöisesti asioin.

 

 

 

Nihtisillan jättimyymälässä oli tietenkin enemmän hauskaa ostettavaakin, ja mukaani tarttui kaksi suurta paperikassillista lasiesineitä. Yksi superkaunis Riihimäen lasin vihreä vaasi ja loput paksuja kirkkaita vaaseja/purnukoita terassipöydälle.

7583859200_IMG_15327583859200_IMG_1542

7583859200_IMG_1500

Seuraavana päivänä kävin Suomenojalla ja kaikkien odotusten vastaisesti mukaani tarttui tekstiilejä; vohvelikankainen picnic-viltti sekä pellavainen pöytäliina terassipöydälle. Ostettavaa olisi sielläkin ollut ties vaikka mitä, kuten vanha kahvimylly joka olisi fantastinen vaikkapa rintamamiestalon keittiössä. Meidän 70-luvun tyyliimme se ei kyllä sujahda.

IMG_5488

Muutamia kauniita tuoleja löysin myös edulliseen kympin-parin hintaan. Nyt ei vaan tuoleille ole tarvetta/tilaa. Erityisen hauskana ideana pidän sitä, että askartelu- ja käsityötarvikkeista on rakennettu oma osastonsa, jolta löytyy kaikenlaista ihanaa helmistä tapetin paloihin. Meillä kotona on ainakin niin innokkaita askartelijoita, että tätä paikkaa tulen varmasti käyttämään jatkossa tarvikkeiden hankintaan!

 

 

Hinnat ovat pääsääntöisesti kohdillaan kierrätyskeskuksissa, tosin vanhana Ikea-työntekijänä jouduin toteamaan, että muutamia tuotteita saisi uutena lähes samaan hintaan. Minulla ei kuitenkaan ole ostamieni tuotteiden hinnoista mitään valittamista. Jopa tuo ihana vihreä lasivaasikin irtosi 17 euron huokeaan hintaan. Kirkkaat lasipullot maksoivat 1-3 euroa/kappale ja ostinpahan vielä erään maailmankirjallisuuden klassikkoteoksenkin heräteostoksena kolmella eurolla.

Kaiken kaikkiaan jouduin taas kerran toteamaan että pitäisi käydä useammin. Viikottainen kierrätyskeskusrutiini olisi syytä lanseerata, tai jos ei niin usein niin ainakin kerran kuussa!

-Sonja

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s