Freakebana workshop

Opiskelen sisustussuunnittelua Helsinki Design Schoolissa. Minun oli tarkoitus kirjoittaa juttu opinnoistani, mutta se jää nyt hieman myöhemmäksi. Löysin nimittäin “kotiläksyä” tehdessäni tämän mainion tulevaisuuden kukkatrendin nimeltään Freakebana ja innostuin.

Freakebana on Japanilaisen Ikebana-kukka-asettelun “hullu serkku”, jossa ruma kohtaa coolin. Freakebana-asetelmat voivat olla oikeastaan mitä vaan yhdistettynä kukkiin. Kesyimmillään hedelmiä ja vihanneksia ja villeimmillään esimerkiksi leluja tai siivousvälineitä. Ainoa, mikä rajoittaa asetelmien epätavallisuutta, on mielikuvitus, ja tästä sainkin mainion idean. Lapsilla on minusta meitä aikuisia parempi kyky heittäytyä luovuuden vietäväksi ja unohtaa normit. Lapset (ainakin omani) myös rakastavat askartelua. Järjestin siis lapsilleni vallattoman Freakebana workshopin, ja arvatkaa vaan olivatko innoissaan?

Kävin kukkakaupassa hakemassa läjän erilaisia kukkia, ruokakaupassa hedelmä- sekä vihannesostoksilla ja poimin vielä lähirannasta oksia ja varpuja. Sitten näytin tytöille muutamia kuvia siitä mitä Freakebana voisi olla ja annoin heidän tehdä omat asetelmansa. Tein itsekin, ja siitä tuli ihan hieno, mutta ei niin hieno kuin lasten omista!

7583934400_IMG_1333

Tässä nuorimmaisen (4v.) ihastuttava asetelma! Annoin myös lasten itse ottaa kuvat omista Freakbanoistaan ihan oikealla kameralla. Se lisäsi tietysti intoa entisestään vaikka kamera neljävuotiaan käsissä olikin toki lievästi sanottuna hengästyttävää katseltavaa…!

7583934400_IMG_1313

Keskimmäisen (8v) näkemys (tämä ihana kastelukannu tarttui vahingossa mukaan Plantagenista kun kävin päivittämässä viherkasvikokoelmaani tässä samassa hässäkässä).

7583934400_IMG_1315

Ja tässä vielä vanhimman tyttären asetelma. Itse en siis tosiaankaan osannut heittäytyä näin luovaksi, joten omastani tuli tällainen:

7583934400_IMG_1304

Kiinnitin käppyrään oksaan rautalangoilla helmililjan kukintoja, mutta tuo rautalanka ei kokonaisuudessa näy kovinkaan selvästi joten koko hässäkkä näyttää enemmänkin vaan oksalta jossa kasvaa sinisiä kukkia.

Freakebanan voi mainiosti tehdä myös hieman kuihtuneista kukista, ja monestihan nuo ovat oikein kauniitakin kuten tuossa otsikon kuvassa, joka on otettu jo aikoja sitten. Löysin myös arkistojen kätköistä muutamia muita kuvia joita voisi laittaa tämän kategorian alle.

Kukat ovat ihania yhdistettynä mihin vaan! Tämä ei varmasti ole viimeinen kerta kun näitä tässä talossa väsäillään. Ensi sunnuntaina on tulossa kasa sukulaisia kylään. Juhlapöydässä tulee todellakin olemaan koristeena jotain muuta kuin tavallinen tulppaanikimppu!

-Sonja

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s