Pääsiäistä pienesti

Meillä ei tänäkään vuonna koristeltu kotia sen suuremmin pääsiäistä varten. Kukat, rairuohot sekä lasten maitopurkeista ja vessapaperirullista luomat pääsiäiskoristeet toivat sopivasti pääsiäistä kotiin. Minimalistinen lähestymiseni ei kuitenkaan kerännyt pisteitä juhlia rakastavalta esikoiseltani, joten ensi vuodeksi koristeita on tiedossa lisää.

Olohuone_paasiainen_1

Pääsiäiskimppu

Pääsiäiskimppuun valikoitui hennon vihreänkeltaisia sävyjä: vahakukkia, neilikoita ja heisiä. Joku vastaväri olisi saattanut tehdä terää, mutta kaunis se on noinkin. Sohvalle löysi tiensä pääsiäisenkeltainen tyyny.

Senkki_paasiainen

Senkin päällä oleva maalattu puinen pääsiäismuna on kollegan tuoma matkamuisto (kiitos Satu!) ja yksi harvoista pääsiäiskoristeistamme. Ehkä tässä onkin se-juttu tuleville pääsiäisille – joka vuodeksi uusi kaunis koristemuna. Ostamme samalla periaatteella joka joulu joulukuuseen uuden lasten valitseman koristeen. Esikoiselle joulukuusen koristeen valitsemisesta on tullut jo hauska traditio.

Pääsiäiskakku

Pääsiäiskakkuun lennähti parvi värikkäitä perhosia. Oikeasti siinä piti olla candy melts -napeista tehtyjä sulkia, mutta hei, aina ei voi voittaa. Perhosia rakastava tytär oli innoissaan. Kakun myös piti olla kapea ja korkea, mutta onneksi maku ratkaisee – ja sehän oli kerrassaan hedelmäisen hyvä!

Pidän itse enemmän hyydytettävistä kakuista, mutta koska perinteisen kakun ystävät – eli vanhempani – olivat tulossa kylään, tein tämän heitä varten. Persikka-passionkakun reseptin bongasin Arlan sivuilta. Kuten melkein aina, muutin hieman reseptiä: vehnäjauhojen sijasta kakku on tehty perunajauhoista (=kuohkea koostumus), passionhedelmän sijasta on persikoita (passionhedelmiä löytyi yhtä vähän kuin candy meltseja) ja päällysteen voikreemin (liian heviä) vaihdoin kermavaahtoon, jota tukevoitin vaniljakreemijauheella.

 

Pääsiäinen_keittiönpoyta

Ja viimeisenä vielä kuva pienten rakkaideni askarteluista, joita meillä alkaa olla kaapit täynnä. Mutta onneksi ne ovatkin niitä parhaita koristeita – eikö!

-Laura

Easter done moderately

We didn’t put up many Easter decorations this year – as we haven’t done in the past either. We managed with a little flowers, Easter grass and kid’s handicrafts. This is though going to change, since my nowadays decorating-loving daughter was a bit disappointed to my minimalistic approach.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s