Mehevä appelsiinikakku

Näin talven kääntyessä kohti kevättä appelsiinit ovat edelleen meheviä ja makeita. Äitini paistama appelsiinikakku oli suosikkini jo lapsena, aikana jolloin en liiemmin piitannut kuivakakuista. Ehkä siksi, että sana kuiva ei juuri tätä kakkua kuvaa.  

Appelsiinikakun rakenne on mukavan kevyt ja suussasulava. Raikas appelsiini maistuu siinä juuri sopivasti.  Kakku on helppo valmistaa ja ainesosat löytyvät yleensä kaapista. Kakku ei myöskään ole mikään kaloripommi. Tumma suklaakuorrute on mukava vastapari appelsiinille. Muistelen myös kerran tehneeni kakun mandariineista.

Paistoimme suuren määrän appelsiinikakkua erääseen Ravintolapäivään, johon osallistuin rakkaan ystäväni kanssa.  Kakun kanssa tarjosimme haudutettua minttuteetä, joka olikin sille oiva kumppani. Sekä kakku että tee hävsivät nopeasti.

Kakun reseptin löydät kuvien alta.

Appelsiinikakku_ainekset

Appelsiinin_kuoriraaste_1

Appelsiinikakku_poytaliina

Laura ja appelsiinikakku

Appelsiinikakku

125 g margariinia
2,5 dl sokeria
3 kananmunaa
0,5 dl appelsiinimehua
1 appelsiinin raastettu kuori
2,5 dl jauhoja
1 tl leivinjauhetta

Kuorrute
2 dl tomusokeria
2-3 rkl kaakaojauhetta
1 tl öljyä
noin 2 rkl vettä

Sekoita jauhot, leivinjauhe ja appelsiinin kuoriraaste. Vatkaa toisessa kulhossa margariini ja sokeri vaahdoksi. Vatkaa seokseen yksitellen kananmunat. Lisää appelsiinimehu nauhana. Lisää kuivat aineet rauhallisesti sekoittaen. Kaada kakku voideltuun ja jauhotettuun vuokaan. Paista 175 asteessa 50 minuuttia. Omassa vuoassani kakku paistui hieman nopeammin.

Kakun jäähdyttyä sekoita kuorruteen ainekset keskenään ja kuorruta kakku. Nauti hyvässä seurassa tai lasten mentyä nukkumaan pienen kermalikööritilkan kera.

-Laura

My mom’s orange coffee cake

My mom’s soft and light orange cake has been one of my favorites already in my childhood, when I didn’t care too much for coffee cakes in general. This coffee cake made an exception with its moist consistency.

The cake is easy to make, and most ingredients are found readily at home. Chocolate topping complements the fresh orange test. Enjoy!

Orange Coffee Cake

125 gr margarine
2,5 dl sugar
3 eggs
0,5 dl orange juice
1 orange, zest grated
2,5 dl flour
1 teaspoon baking powder

Topping
2 dl powdered sugar
2 rkl cocoa powder
1 tl oil
about 2 tablespoons water

Grease and flour a baking pan. Mix together flour, baking powder and orange zest in one bowl. In another bowl beat together margarine and sugar until fluffy. Whisk eggs to the mixture one by one. Whisk in orange juice little by little. Add dry ingredients and stir just until dry ingredients are moistened. Poor into baking pan and bake in 175 degrees for 50 minutes (mine took a little less) .

After cooling mix ingredients for the topping and pour over the cake. Enjoy in a good company or after kids are in bed with a little zip of cream liquor.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s