Myyntistailausta wc:ssä

Kauan emme ehtineet ihanassa täysin remontoidussa asunnossamme asustamaan, kun tila kävi jo pieneksi ja asunnon myynti tuli taas ajankohtaiseksi.

Olen nyt jo tottunut näihin nopeisiin käänteisiin asuntoasioissa, ja minusta hauskinta asunnon myymisessä onkin juuri nähdä, kuinka paljon myyntiaikaan ja -hintaankin voi vaikuttaa hyvällä ja huolellisella stailauksella. En tarkoita nyt sellaista “pari sipulia pöydällä ja viltti rutussa sohvalla” -tyyppisellä stailauksella, vaan sellaisella, josta mahdollinen tuleva asukas voi oikeasti saada ideoita siihen, kuinka tilaa voi elävöittää ja käyttää kauniisti hyödykseen.

Tässä tapauksessa koko kämppä oli alle vuosi sitten remontoitu lattiasta kattoon suurella sydämellä, joten ihan hirvittävän suuria ihmeitä siellä ei tarvinnut tehdä. Olin kutakuinkin tyytyväinen siihen, miltä asunnossa näytti. Ainoastaan yksi huone oli jäänyt vaille sille kuuluvaa rakkautta, ja se oli alakerran wc, joka oli lähinnä mikrosementöity kauttaaltaan ja jätetty sitten unohduksiin.

Seinät olivat autiot ja väri tuntui mummolalta, varsinkin kun olin (todella virheellisesti!) ajatellut, että smaragdinvihreä matto ja pyyhkeet saisivat huoneeseen ilmettä ja häivyttäisivät epäonnistunutta seinien väriä. Valitettavasti siitä kokonaisuudesta ei nyt löydy enää kuvaa, mutta toisaalta eipä siinä juuri nähtävää olisikaan, se oli nyt jälkeenpäin arvioituna kamala. Lähinnä haalean roosat (Pavicem mikrosementti sävy Safari) pinnat ja niihin huonosti sopivat vihreät tekstiilit.

Seiniä ja lattiaa ei kuitenkaan tähän hätään tuntunut järkevältä uudistaa kokonaan, joten päätin ajatella muun sisustuksen uusiksi. Mietin, että kun en kerran saa tuota mummolasävyä häivytettyä, niin korostan sitä valitsemalla kaveriksi vielä värittömämpiä sävyjä. Nyt päätin siis uudistaa värimaailman kokonaan maanläheiseksi, ja se toimi!

7516820176_IMG_0967

Hankin takaseinälle pari Ikean tauluhyllyä ja yhden hauskan kehyksen (jossa oli valmiina tuo huvittava ä-kirjain, en raaskinut vaihtaa sitä mihinkään. Miksi juuri ä? Ä niinkuin äiti?). Ostin samaisesta kaupasta myös ruutukuvioidun harmaan maton ja korin lehdille. Vohvelikankaiset pyyhkeet, pienet kukkaruukut ja ihastuttavat lasiset purnukat löytyivät omista varastoista. Samoin käsisaippua, rasva ja hajuvedet. Koko homman hinnaksi tuli siis alle viisikymppiä!

7516820176_IMG_0970

7516820176_IMG_0960

Muistin vasta stailaukseni jälkeen, miksi olin alunperin ihastunut tuohon Safari-mikrosementtisävyyn. Sehän on lopulta yksi tämän päivän sävyistä, ja hyvin lähellä sitä pellavan sävyä, joka monissa yhteyksissä on nostettu vuoden trendikkäimmäksi värisävyksi. Nyt minua oikeastaan enää harmittaa, miksen tehnyt tätä projektia jo aiemmin. Se ei kuitenkaan vaatinut muutakuin yhden kauppareissun, neljä ruuvinreikää ja pienen kaappien kaivelun!

7516820176_IMG_0948

Asunto meni kaupaksi ennätysajassa. Yhtään julkista näyttöä ei ehditty pitää. Tuskimpa se nyt pelkästään tästä WC:n stailauksesta johtui, mutta oma osansa varmasti silläkin!

-Sonja

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s