Uusi vuosi, uudet kujeet

Tunnelmallisen joulun ja pumpulissa vietettyjen välipäivien jälkeen olo oli vuoden vaihduttua odottava. Uusi vuosi – uudet raikkaat kuviot. Eipä sillä, että siinä edellisessäkään olisi mitään vikaa ollut, päinvastoin. Listasin mielessäni tulevan vuoden must do -asioita kodissamme. Nyt kun nuorimmainenkin täyttää neljä ja univelkainen pikkulapsiaika on toivottavasti pian historiaa, jää myös enemmän energiaa keskittyä uuden luomiseen. 

Vuoden tärkein tapahtuma tulee ehdottomasti olemaan esikoisen koulutielle saattaminen. Vanha lastenpöytä saa siis tehdä tilaa koululaisen työpisteelle. Kotimme myös kaipaa hieman ehostusta, sillä olemme viihtyneet näiden seinien sisällä jo viitisen vuotta – ja rehellisesti sanottuna – siltä ne seinät näyttävätkin. Lisäksi olen päättänyt löytää kadonneen viherpeukaloni ja perehtyä viherkasvien hoivaamiseen niiden kiduttamisen sijasta. Nyt pitäisi vain löytää ne kasvit, jotka viihtyvät meillä.

 

Lastenhuone_3

Koululaiselle ihan oma työpiste

”Äiti, koska me muutetaan? Haluaisin oman huoneen, jonne pikkuveli ei pääsisi.” Voi kultaseni… Viimeistään kesällä tuleva koululainen saa oman työpisteen, jossa voi laittaa kynät järjestykseen, paperit pinoihin ja asettaa tärkeät pikkuesineet esille.

Pienessä, pikkuveljen kanssa jaetussa huoneessa vaihtoehtoja on tasan kaksi: joko hankimme String-hyllyyn työtason tai rakennamme työpisteen kahden meillä olevan Ikean laatikoston päälle. Jälkimmäinen vie enemmän tilaa, mutta toisaalta laatikot tarjoavat kipeästi kaivattua säilytystilaa pikkusälälle, jota riittää enemmän kuin tarpeeksi.

Makuuhuone

Seinien värit vaihtoon

Aikana ennen lapsia matkustelimme mieheni kanssa Karibialla ja Keski-Amerikassa, jossa talojen auringossa paahtunut värikkyys ja elämänilo tekivät meihin vaikutuksen. Kun sitten muutimme nykyiseen kotiimme, halusimmekin värikkään kodin – tosin hieman hillitympään suomityyliin. Olohuoneen ja makuuhuoneiden seiniin poimimme 50-luvun värikartalta vaaleansinisen, eteisen pitkästä seinästä tuli tummanharmaa ja keittiöstä vaaleanpunainen. Olemme myöhemmin tapetoineet makuuhuoneisiin tehosteseinät, mutta koska muut seinäpinnat ovat alkuperäisessä kunnossa, niissä näkyy jo lapsiperheen arjen jäljet. Ja koska valkoinen väri ei edelleenkään kuulu suunnitelmiimme, on uusien värien aika.

Keittiöön mieheni ehdotti keltaista ja pikkuhiljaa olen alkanut rakastua ajatukseen. Joku viileä keltainen tai Annon + Asunin kodissa näkemäni leijonankeltainen voisi olla täydellinen valinta. Keittiön keltainen String Pocket -hyllykin uppoaisi hauskasti keltaiseen taustaan, ellen löydä tilalle haaveilemaani Artekin 112 seinähyllyä mukavan patinoituneena yksilönä.

Olohuoneen seiniin olemme miettineet vaihteeksi vaaleanharmaata tai vihreään taittavaa vaaleansinistä. Sohvan takana olevan seinän tapetoimme pitkään haaveilemallani Cole and Sonin mustapohjaisella Palm Jungle -tapetilla. Ripaus tropiikkia ei voi olla pahaksi, eihän? Jos minulla olisi enemmän budjettia, laittaisin seinään saman valmistajan fantastisen Miami-tapetin. (Mutta koska tarvittava määrä tapettia maksaisi sen tropiikin lentolipun hinnan, otan ennemmin sen lentolipun.)

Eteisen noin kahdeksan metriä pitkän seinän voisi vaihteeksi maalata vaikka kaksiväriseksi. Vaaleampi harmaan sävy ja vihreä ovat olleet esillä, mutta täydellinen väri odottaa vielä löytämistä.

Ja ne viherkasvit…

Heitin juuri biojätteisiin kaksi joulun aikana nuukahtanutta murattia. Päätin samalla jättää murattien ostamisen tähän, koska ne eivät pysy meillä hengissä yrityksistä huolimatta. Viherkasveja meillä on ollut aina, mutta tässä asunnossa juuri mikään palmuvehkaa ja kultaköynnöstä lukuun ottamatta ei tunnu kestävän.

Meille täydellinen kasvi on sellainen, joka ei vaadi liian usein kastelemista, kestää kuivahtamista ja selviää suhteellisen varjoisissa, pohjoiseen päin olevissa huoneissa. Toisaalta, nyt kun olen päättänyt löytää puuttuvan viherpeukaloni, ajattelin myös muistaa kastella kasvini säännöllisemmin. Ja ehkä jopa hankkia kasvivalon.

Tässä vähän viherasetelmainspiraatiota, myös insta ja netti ovat pullolaan toinen toistaan houkuttelevampia kuvia:

Interior Treds 2018: Patterned plants

Intoa puhkuen toivotan kaikille elämänmakuista, vihreänvehreää ja antoisaa vuotta! Toivottavasti pysytte matkassa.

-Laura

Bring it on 2018!
This year will bring our family some changes as our eldests starts her school, but we also have some renovating to do. We have lived in our apartment for five years now – and honestly – so it’s also starting to look like. This year we will repaint almost all our walls, and do some wallpapering too. From the pictures above you will see our plans – pink in the kitchen will be replaced by sunny yellow , tropical wallpaper behind the sofa in living room with light green or gray walls, and lighter gray or green to hallway.

Naturally our daughter needs a place to study as she start school. This will be on our to-do list in the summer. I am also dedicated to finding my missing green thumb – this can be a bit challenging since my plants are really not doing that great in our home with most windows opening to North (this time of the year we have about 6-7 hours of daylight – and if the sun’s not shining, it’s really dark all day long).

This is what has to be done in our home in 2018-  otherwise we’ll just go with the flow, so hang on!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s