Ovikranssin askartelua!

Innostuin kovasti, kun selailin tämän marraskuun lopulla uusia kranssi-ideoita. Harvalle varmaan on jäänyt epäselväksi, että tänä jouluna valistuneen sisustajan kranssi on malliltaan vihtaa muistuttava, ja sellainenhan on erittäin helppo tehdä itsekin!

Kotimme on varsin metsäisessä kaupunginosassa, joten ei tarvittu pitkääkään kävelyreissua (onneksi; olin liikenteessä nelivuotiaani kanssa), kun jo löysimme sopivan kuusen, josta saimme tuuheat oksat kranssiimme. Tämä olikin koko prosessin työläin vaihe; kaikki loput vähäiset ainekset löytyivät helposti kaupasta. Muhkea juuttinaru Clas Ohlsonilta, koristeet Stockalta ja kuparinhohtoiseksi värjätyt oksat Kukkakaaresta Tapiolasta.

IMG_3217IMG_3218IMG_3239IMG_3250

Tuosta Tapiolan Kukkakaaresta on pakko sanoa sen verran, että vaikka se on pikkuriikkinen kukkakauppa siinä Stockan herkun kupeessa, siellä on aivan valloittava valikoima erilaisia yllättäviä oksia ja muuta hauskaa! Suosittelen!

Tällä kertaa valitsin siis tuon kuparin värisen oksan jonka ajattelin yksinkertaisesti tunkea kuusenoksien sekaan piristämään muuten varsin vihreää kokonaisuutta.

Aloitin kranssin teon kietomalla oksat kannoistaan yhteen. Kiedoin juuttinarun tiukkaan noin seitsemän sentin matkalta ja jätin yhden kierroksen löysälle lenkille jotta saan kranssin roikkumaan. Tähän touhuun suosittelen lämpimästi suojakäsineitä!

IMG_3224

Loppu olikin oikeastaan helppoa. Kiinnitin koristeet sinne tänne mustalla ompelulangalla ja viimeiseksi tungin vielä kuparin värisen oksan kaiken keskelle kuten olin suunnitellutkin. Senkin kiinnitin vielä parista kohtaa langalla kuusenhavuihin.

7583844160_IMG_0472

Tässä siis lopputulos. Mielestäni siitä tuli ihan kohtalaisen nätti mutta seuraavasta tulisi varmaan tasapainoisempi. Jos tekisin toisen, tekisin myös vähän vähemmän tuuhean. Tämä saa nyt kuitenkin kelvata tähän jouluun ja ensivuonna kranssitrendi on varmaan jo muuttunut 😀

Meillä on sen verran ankean näköinen ulko-ovi että ripustin kranssin sisääntulokatoksen toiseen seinään. Siinä se saa ottaa vastaan joulun vieraat ja tutut! Jos vielä saan innostuspuuskan, saatan tehdä toisenkin kranssin tai ainakin viritellä valot tähän ensimmäiseen.

-Sonja

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s