Riviin järjesty!

Kun kotona asuu kuusivuotias innokas ja sangen tuottelias taiteilija, pursuaa joka paikka taideteoksia. Inspiraatio tuntuu iskevän vähintään joka toinen päivä, ja tuloksena on vinoja (valuvia) pinoja pöydän kulmilla, joista parhaat luomukset teipataan ihasteltaviksi oviin. Siitäpä sitten eräänä kauniina päivänä lähti ajatus tehdä niille arvoisensa alusta – tai oikeammin kehys.

Ensin ajattelin tehdä kehyksen kontaktimuovista, jota löytyy kaikissa mahdollisissa väreissä sekä myös magneettipinnalla ja liitutauluna. Arkea helpottava puoli siinä olisi ollut helppous – helppo asentaa (tai sitten ei) ja helppo myös poistaa, kun sen aika koittaa. Myyjät eivät kuitenkaan olleet vakuuttuneita sen kestävyydestä maalatulla betoniseinällä, joten päätin luopua ideasta.

Myös korkkilevy tai vastaava voisi toimia, mutta koska en halua porata seiniin enää yhtään ylimääräistä reikää, sekin ajatuksenpoikanen haudattiin. Niinpä päätimme ottaa telan kauniiseen käteen ja teimme koko perheen voimin retken maalikauppaan.

 

Taulu_2

Pitkällisen pohdinnan jälkeen väriksi valikoitui Tikkurilan Color Now 2017 Hazy-värikokoelman Rustiikki, joka on haalistuneen roosan sävy. Murrettuna pastellivärinä se toimii kauniisti vastavärinä seinän pohjavärinä olevalle vaaleansiniselle sekä keltaiselle matolle ja lampulle. Lisäksi viereisen seinän hieman tummempi, oranssinpuna-valkoinen tapetti (josta kuva ylempänä) sopii siihen hyvin lisäämättä huoneessa olevien värien sekamelskaa. Myös Ikean petroolin värinen tarjoiluvaunu luo kaunista kontrastia maalattua pintaa vasten.

 

Taulu6

 

Esikoinen oli lopputuloksesta innoissaan. Tosin sävy olisi voinut olla hänen mielestään pinkimpi, mutta tämäkin käy. Tarkoituksena on nyt laittaa seinälle valioyksilöt ja päivittää esillepano aina tarpeen mukaan. Jouluksi voisimme tehdä jouluaiheisen näyttelyn – ja miksei myös pitää näyttelyn avajaiset. Se vasta olisikin lapsista hauskaa! Avajaiskuvia siis mahdollisesti tiedossa.

-Laura

Back to order!
Our daughter, 6, is a very productive little artists. This has lead to a great amount of artwork laying around our home, with the best ones taped to the doors and walls for admiration. It came to my mind that they would deserve a place of their own, where they could be displayed properly.

I went through several options from Dc-fix to wall-mounted bulletin board, but ended up making a family trip to hardware store to buy paint. We finally chose a beautiful rusted shade from Tikkurila’s Color Me Now 2017 collection called “Rustiikki”. It also beautifully matches with the wall paper on next wall and brings contrast to the light blue background. 

Our firstborn was excited, although she thought that the shade could have been a bit more pink (suprise). Now we will tape the best artworks to the background. We will also have a Christmas themed exhibition – and of course an exhibition opening, how fun is that for the kids!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s