Keittiöpöhinää

Nyt kun syksyiset illat pimenevät koko ajan aiemmin ja aiemmin, huomaan taas viihtyväni kaikkein parhaiten omassa keittiössäni. Sen lämpimissä, murretuissa sävyissä on jotain rauhoittavaa ja ihanan melankolista. Siellä olen turvassa kylmältä viimalta, voin vaikkapa lukea päivän lehden, auttaa lapsia läksyjen teossa tai pilkkoa kaikessa rauhassa vihanneksia kuunnellen samalla lempimusiikkiani.

Pari viikkoa sitten siivoilin pikkuriikkistä pihaamme talvikuntoon; haravoin lehdet ja tyhjensin aikaa sitten kuolleet kesäkukat ruukuistaan. Harmaat, pelkistetyt saviruukut näyttivät yhtäkkiä taas inspiroivilta joten putsasin ne, raivasin niille tilan keittiöstä ja istutin niihin yrttejä. Jos muistan kastella niitä (mikä on kyllä epätodennäköistä), saan nauttia talven mittaankin tuoreista suosikkiyrteistäni, kuten sitruunamelissasta ja lehtipersiljasta.

Ruoista mieluiten valmistan tähän vuodenaikaan ihanan kuumana höyryävän kasvissosekeiton. Monista herkullisista vaihtoehdoista valitsin tällä kertaa syksyisen oranssin bataattiporkkanakeiton, joka lapsille markkinoidaan pelkkänä porkkanakeittona. Keiton kanssa kuuluu tietenkin syödä tuoretta maalaiskierreleipää. En osaa leipoa itse, mutta näitä saa onneksi kaupasta niin tuoreena että ovat vielä lämpimiä.

-Sonja

Kitchen fling
Now that the days are getting darker earlier and earlier, I find myself spending most of my time in the kitchen. I find its warm colors soothing and oh-so melancholic.

A couple of weeks ago I was preparing our tiny yard for winter, and emptied all the plant pots. Their grey soft tone and simple form started to look appealing, so I cleaned them up, took indoors and planted them with herbs. If I remember to water them (which is highly unlikely), I get to enjoy my favorite herbs all winter long.

This time of the year I enjoy most hot vegetable soup. Of many delicious choices, today I decided to make it from sweet potatoes and carrots. Thick crusted sourdough bread is a perfect match with the soup. I can’t bake myself, but luckily it’s available fresh and still warm when brought home.

IMG_0186IMG_0167

 

IMG_0165fullsizeoutput_63b

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s